Jobba med dig själv – inte mot

Har du tänkt på hur vi människor ofta fångas lättare av oro över det som inte får hända än av det positiva vi önskar ska hända?

Det beror lite förenklat på två saker: 1. Att vi lägger mer tid på att analysera de eventuella problemen än att staka ut vägen till de mål vi vill nå. 2. Att de mentala processer som är starkast emotionellt färgade lättare fångar våra tankar och behåller dem. Här vinner tyvärr ofta rädsla och oro över hopp och längtan. Därför riskerar vi att styra mot saker som vi inte vill ha och som vi viljemässigt kämpar emot istället för att rikta våra styrmekanismer mot det som vi vill.

Så var sitter styrsystemet och hur fungerar det?

Vi agerar utifrån känslor och upplevelser som vi tidigare varit med om och som har lagrats i vårt undermedvetna. När du upplever att du inte kan förändra dina känslor och tankar, att du repeterar ditt beteende om och om igen eller inte kan bryta en vana, då sitter orsaken fast i det undermedvetna. Det undermedvetna kan nämligen inte skilja eller värdera, utan upprepar bara ett inlärt mönster. All stress bygger på en illusion om en konsekvens av något som ännu inte hänt.

Det som det undermedvetna har skapat kan det också förändra.

I vårt undermedvetna finns dessbättre också vår fantasi och intuition som är en kraftfull motor vid förändringar. Du kan alltså själv programmera om och träna ditt undermedvetna på att ta nya vägar. När du behärskar ditt sinne bättre så blir dina tankar och känslor, din motivation och dina beslut bättre för just dig. Du får kontakt med din kärna och anpassar dig lättare till världen omkring dig åt vilket håll den än snurrar. Du kan återhämta dig och komma stärkt ur negativa livshändelser och stressfaktorer.
När du tränar upp dina mentala muskler blir du nämligen bättre på att upprätthålla en känsla av välbefinnande och lycka i ditt liv, även när du påverkas av saker som du inte har valt själv.

Vänta in dig själv

Kom ihåg: Efter varje yttre förändring behöver du tid för att i lugn och ro rita om din karta och kalibrera din kompass för att hitta tillrätta och få kontakt med din inre kärna igen. Får du inte den tiden tappar du du lätt kontrollen över styrsystemet och blir ett offer för yttre krav, verkliga och inbillade. Vid varje förändring behöver du ta dig tid att avsluta det gamla, tid att förbereda det nya och tid att utföra förändringarna.

Mot nya vägar och mål.

-Ta reda på vad du vill, vad du behöver och hur dina mål ser ut. I ditt liv. (reflektera och skriv ner)

– Ju mer detaljerad du är desto bättre förutsättningar ger du dig själv att skapa ett resultat. Innan något händer i verkligheten måste det, som jag i början, först hända för ditt inre)

– Bryt ner dina mål till lagom stora delmål.

– Bestäm dig för att göra det som behövs för att nå dit du vill.

– Fira varje gång du når ett delmål. Känn dig stark och nöjd.

– Ta hjälp, av mig eller någon annan som du känner förtroende för, om du behöver coachning och pepp på vägen.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *