Lever du ett framgångsrikt liv?

Hur mår du? Hur går det för dig på jobbet? Hur har du det med dina nära och kära? Vissa dagar är lätt att svara ”Tack jag mår bra. Det rullar på fint.” Du känner dig helt enkelt framgångsrik. Andra dagar …

Kanske känns framgång som en naturlig del av livet just nu, nästan som en rättighet. Kanske tillhör du i stället de som är avundsjuka på andra personers framgång. Eller också var det jättelänge sedan du kände dig framgångsrik över huvud taget.

När verkligheten skaver mot drömmarna och vi inte har det liv vi önskar oss är det lätt att fly på olika sätt. Vissa flyr till shopping eller överdriven träning andra tröstar sig med skräpmat eller alkohol. Tv-programmet Lyxfällan visar tydligt hur jakten på det som vi tror är framgång kan leda till raka motsatsen. Som tur är finns det bättre vägar att gå.

Vilken roll spelar andras framgång i ditt liv?

Börja gärna med att fråga dig: Påverkar det dig om dina vänner byter bil och åker utomlands varje år? I så fall, hur? Vad betyder en topposition på ett företag, ett välfyllt konto och försäkringar som säkrar din framtid ekonomiskt? Hur reagerar du när någon du känner genomfört klassikern eller nått sin idealvikt?

Vem bestämmer?

Den som, enligt många, har ekonomisk framgång kan vara både fattig och framgångsrik i sina egna ögon. Den som har en snygg och välformad kropp kan må toppen eller uselt. Det beror på hur de ser på sig själva och värderar sin situation men även omvärldens idealbilder påverkar. Ändå är de inte facit. Du behöver själv komma fram till vad som gör att du känner dig framgångsrik i ditt liv och med dina förutsättningar. Kanske har det med pengar eller en viss typ av fysik att göra, kanske inte.

Så här är det för mig

Själv känner jag mig framgångsrik när jag klarar av att hantera stress och välja bort det som är oväsentligt för mig. Alltså, när jag själv väljer vad jag lägger min tid på. Jag vill leva i enkelhet och vara nöjd med mina val och beslut och se till att göra det bästa med det jag har. När jag lyckas vända en motgång till en framgång ser jag mig själv som lite extra framgångsrik.

Skapa din egen framgång

För att komma på vad framgång betyder för dig behöver du låta dina tankar och känslor göra sig hörda. Låt dem berätta vad du vill, känner och behöver istället för att jämföra dig med andra och göra deras framgång till din. Skriv ner. Lyssna även till obehagliga känslor och försök förstå vad de står för. Välj och välj bort. Din magkänsla visar vägen. Tycker du att det är svårt? Ja det är det, men det är fullt möjligt och väl värt varje ansträngning.

Kanske kan man summera det så här: Den som är framgångsrik har betalat ett lagom högt pris för att nå sin framgång och känner sig rik även utan jämförelse med andra.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *