Sätt allt fokus på det du gör nu

Ett nytt år bär löften och förhoppningar om ett bättre liv för många av oss. Nu ser vi fram emot att ta tag i alla uppgifter med nya krafter. Eller, hör du till dem som känner sig matt bara av att tänka på allt som väntar? Sipprar det ut mer energi än vad som kommer in?

När du har energibrist går allt trögt och det blir svårare att möta prövningar och utmaningar. Har du däremot mycket energi går allt lätt och smidigt och du har krafter kvar även efter du har klarat av dagens utmaningar och jobb.

Genom att tillföra energi och hitta sätt att hålla energinivåerna höga, får du en fungerande självläkning och ett högt immunförsvar. Du får en stark drivkraft och kan följa dina strategier på ett sätt som får dig att må bra.

Låt mig få påminna dig om några effektiva sätt att fylla 2013 med energirika dagar.

Mer syre ger mindre stress

Ta några djupa andetag genom näsan och rör på kroppen så får du ny kraft och blir klartänkt. Det här är inget hokus pokus utan effekten av att halten av stresshormonet kortisol i blodet sjunker och att du gör dig av med syrebristen som uppstått i musklerna. Först när din stressreaktion minskar kan du syresätta din kropp igen, ända upp i hjärnan.

Vem styr, du eller dina tankar?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *